top of page
Bride Posing_edited_edited.jpg

Potrebujete POMOC?

Získajte E-KNIHU: Plánujeme svadbu krok po kroku

TERAZ úplne ZADARMO! 

+ EXTRA: Svadobná kalkulačka nákladov a ZOZNAM úloh

  • Writer's pictureMichal S.

Rozhovor s DJ Michalom Morháčom.

Veľmi rád budujem vzťahy s dobrými kolegami zo "svadobného sveta". DJ Michal Morháč, patrí rozhodne medzi nich! Veľmi rád s ním spolupracujem, a preto som ho troška vyspovedal, aby ste vy svadobčania vedeli "prečo" si ho objednať, a či je pre Vás ten správny DJ...poďme na to!


DJ na svadbu Michal Morháč

Hľadáte kvalitného a spoľahlivého fotografa, kameramana, DJ-a, kapelu či starejšího? Ak chcete ušetriť čas a námahu, viem Vám OKAMŽITE ZASLAŤ mnou overených ľudí, ktorých poznám a ja osobne vždy odporúčam! Ak máte záujem je to rýchle, ľahké a ZADARMO viac info je tu.



Predstav sa nám pár slovami…Kto si? Čo robíš?

Moje meno je Michal Morháč a pochádzam priamo z Banskej Bystrice. Pracujem už 16 rokov ako profesionálny DJ, moderátor na rôznych spoločenských eventoch po celom Slovensku. Je to práca, ktorá ma skutočne napĺňa, a ktorej sa venujem celý svoj čas.





Ako si začínal?

Prešiel som si, ako každý poctivý umelec, aj tým najťažším obdobím – začiatkom. Pôsobil som v rokoch 2004/2005 ako pomocník, učeň popri skúsenejšom kamarátovi DJ-ovi, ktorý ma aspoň čiastočne zasvätil do tohto môjho celoživotného poslania.



kameraman na svadbu BB banska bystrica


Prečo si sa rozhodol pre túto kariéru? Čo ťa na tom baví?

Vždy ma bavila tanečná hudba a zdokonalovanie sa v technických zručnostiach, čo k tejto práci neodmysliteľne patrí. Nikdy som to nerobil len pre to, že to bolo trendy, ako mnoho iných preudo DJ-ov, ktorí, ako rýchlo začali, tak aj rýchlo skončili. Baví ma hlavne pozitívny feedback zo strany klientov, to je pre mňa tá najväčšia odmena, a práve preto si vážim všetkého, čo som sám za tie roky vybudoval a ľudia ma majú v pamäti ako zodpovedného, kvalitného a overeného dodávateľa služieb.



Osvetlenie v podaní DJ Michala Morháča

DJ na svadbu Michal Morháč, Zámocký hotel Galicia Nueva


Ako by si opísal svoju prácu? V čom si iný?

Moju prácu a výsledky by mohli najlepšie opísať asi ostatní nestranní ľudia, ale čo si sám na sebe všímam, som perfekcionalista a všetko sa snažím vytvárať, čo najlepšie, ako len viem.


Iný nie som asi v ničom, robím si len svoju prácu naplno, neustále do toho investujem mnoho času a finančných prostriedkov. Zdokonaľujem sa, aby tie moje akcie aj po technickej / svetelnej stránke vyzerali na špičkovej úrovni a dopadli na výbornú. Toto všetko vedie k mojej hlavnej myšlienke / priorite - spokojnosti klienta a hostí.


Čo neznášaš?

Určite falošnosť a vypočítavosť, toto sú vlastnosti, s ktorými som sa mnoho krát stretol aj vďaka tejto mojej práci.



Michal ponúka aj takéto veci...



Akých klientov hľadáš? Akí by mali byť svadobčania, takí “ideálni”?

Ja osobne si klientov nehľadám žiadnych, klienti si hľadajú mňa a vždy. Keď sa už skontaktujeme, tak sa o nich patrične postarám, či už, čo sa týka prvotnej komunikácie, prístupu, ale aj celkového servisu, dohody, požiadaviek a podobne. Nemožné neexistuje, vždy sa dá niečo vymyslieť, aby bolo dobre a hlavne, aby daný klient bol spokojný. Často krát ich treba trošku aj usmerniť, predsa len za tie roky po vyše 600 svadbách, sa na mňa nalepili nejaké tie skromné skúsenosti, tak vždy rád poradím, ako je len v rámci mojej kompetencie možné.


Kde pôsobíš? Ako a kde ťa majú svadobčania osloviť/kontaktovať?

Žijeme v dobe internetu. Sociálne siete sú silné médium. Mnohí ma aj vďaka tejto forme poznajú, keď nie aj osobne, tak minimálne z počutia. Nikdy som nemal žiadnu webovú stránku a už v žiadnom prípade platenú reklamu. Mal som len ako obyčajný chalan svoje mobilné číslo a súkromný účet na FB, neskôr cca 3 roky dozadu založený aj súkromný účet na IG.

Profi osvetlenie v podaní DJ Michala Morháča



Ako skoro pred svadbou odporúčaš, aby si ťa ľudia “stihli” na svoj termín rezervovať?

Je to individuálne. Najsilnejšia svadobná sezóna je u mňa od začiatku apríla, do konca októbra, a za túto dobu dokážem plnohodnotne zastrešiť každý rok cca 60 svadieb. Je to šialene veľa, ale dá sa to zrealizovať. Každopádne, ako v každom odvetví, platí rovnaká rada: čím skôr, tým lepšie.. Ak by som to mal konkretizovať, tak minimálne 1 rok dopredu. Najlepšie 1,5 roka dopredu, vtedy má klient najväčšiu šancu získať práve ten svoj vysnívaný termín na rezerváciu. Samozrejme mám klientov, ktorí ma oslovia aj na poslednú chvíľu, pol roka pred daným termínom, ale to poväčšine len na menej vyťažené termíny počas týždňa (piatky / soboty sú v hlavnej sezóne u mňa vždy každý rok beznádejne vypredané).



Kontakt na DJ Michala Morháča:

michal.morhac@gmail.com

+421 910 564 002


Jeho sociálne siete:



O autorovi článku:

Michal je profesionálny svadobný kameraman. Svadby robí po celom Slovensku. Ak máte záujem o jeho služby, jeho portfólio nájdete na www.svadobny-kameraman.sk či mu napíšte mail na info@svadobný-kameraman.sk.

157 views

HĽADÁŠ KAMERAMANA

NA SVOJU SVADBU? NAPÍŠ MI...

bottom of page