top of page
Bride Posing_edited_edited.jpg

Potrebujete POMOC?

Získajte E-KNIHU: Plánujeme svadbu krok po kroku

TERAZ úplne ZADARMO! 

+ EXTRA: Svadobná kalkulačka nákladov a ZOZNAM úloh

  • Writer's pictureMichal S.

Rozhovor so svadobnou fotografkou Erikou Beczányiovou - www.ebphoto.sk / Žarnovica.

Keďže sa s Erikou Beczányiovou poznám už nejaký ten piatok či sobotu, s ochotou súhlasila, aby som ju troška vyspovedal, a aby ste vy svadobčania vedeli aká je, a či sa "hodí" ako svadobná fotografka aj do Vášho tímu, na Vašu svadbu.


Hľadáte kvalitného a spoľahlivého fotografa, kameramana, DJ-a, kapelu či starejšího? Ak chcete ušetriť čas a námahu, viem Vám OKAMŽITE ZASLAŤ mnou overených ľudí, ktorých poznám a ja osobne vždy odporúčam! Ak máte záujem je to rýchle, ľahké a ZADARMO viac info je tu.


Erika Beczanyi photography


Predstav sa nám pár slovami…Kto si? Čo robíš?

Som fotografka pôsobiaca najmä na strednom Slovensku, mamina dvoch detí, preto sa venujem hlavne rodinnej a svadobnej fotografií. Mám fotoateliér v Žarnovici, kde cez týždeň fotím deti a rodinky. Víkendy samozrejme trávim na svadbách.



Ako si začínala?

Na vysokej škole, kde som začala fotiť veci ku projektom, neskôr portréty zdarma, potom pribudli svadby pre kamošky a neskôr sa z fotenia zadarmo začala postupne stávať práca popri materskej, až bolo toľko objednávok, že sa to stalo mojim plnohodnotným príjmom.



Kameraman na svadbu nova bana


Prečo si sa rozhodla pre túto kariéru? Čo ťa na tom baví?

Vždy som o tom snívala, nikdy som ale nemala toľko dôvery, aby som sa to odvážila robiť naplno. Ale osud to tak nejako zariadil sám. Život mi nadelil úžasného manžela, ktorý ma v tom podporil a postrčil ma trošku a dodal mi potrebnú odvahu, ktorú som ja nemala. Našťastie to dopadlo dobre a začalo ku mne chodiť na fotenia toľko ľudí, že sa tým môžem živiť.

Najviac ma na tom baví zachytávať jedinečné neopakovateľné momenty, emócie na svadbách, stretávať nových zaujímavých ľudí. Cez svadobné fotenia sa krajšie vníma svet, lebo človek vidí, že je na svete stále plno, plno lásky a radosti.

Pri rodinných foteniach je to krásne v tom, keď sa zachytia zábery šťastných rozkošných detí a keď vidím akú majú rodičia z toho obrovskú radosť. Je to pamiatka na určité, jedinečné obdobie dieťatka a ja sama ako mama viem, čo to pre rodiča znamená, mať takú peknú spomienku. Niekedy si až na fotkách uvedomím, za akú krátku chvíľu mi chlapci neskutočne vyrástli a akí boli nedávno malinkí, a to si hovorím každý rok :D.


Foto: Erika Beczányiová
Erika Beczanyi photography

Ako by si opísala svoju prácu? V čom si iná?

Moja práca je jeden z mojich splnených snov!!! Nech sa deje čokoľvek, aj po všetkých tých rokoch, idem na každé fotenie s nadšením a na 100% a plánujem to tak robiť navždy. Pri svadobnom fotení dosť prežívam emócie s párom a ich rodinou, takže sa ponorím do celej atmosféry a snažím sa vnímať dôležité veci a momenty, na ktoré pozerám cez objektív a viem čo treba zachytiť. Keď sa tomu takto plne odovzdám, lepšie sa mi fotí, ako keby som to brala len ako obyčajnú prácu a pozerala na hodinky, kedy mi končí ,,šichta“. Pri práci v ateliéri sa vždy snažím tvoriť nové veci, upustiť uzdu kreativite, vytvárať si vlastné rekvizity, alebo pozadia, čím sa naozaj od všetkých dokážem odlíšiť. Vždy si robím veci po svojom ako sa mi páči.



Čo neznášaš?

Keď niekto nemá svoje nápady a vykráda prácu iných. Nevravím, že sa nemôže stať, že majú dvaja rovnaký nápad, ale skôr keď to niekto robí pravidelne. Našťastie, ja s tým osobnú skúsenosť nemám, aspoň teda o nej neviem :D, ale už sa to stalo pár mojim kolegom. Nemám rada povýšenecký a arogantný prístup. Rada sa s kýmkoľvek na čomkoľvek dohodnem, ale ako človek s človekom. Našťastie ja mám neskutočné šťastie na úžasných ľudí :), všetci moji zákazníci sú slušní a super. Nemala som s nikým nikdy akýkoľvek závažný problém.


Foto: Erika Beczányiová

Čo miluješ?

Na tejto práci milujem, že si môžem tvoriť svoj deň a čas ako len sama chcem. Takže pracujem, tak 15 hodín denne / 7 dní v týždni :D.

Máš nejaký vtipný zážitok alebo moment či svadbu, na ktorú nikdy nezabudneš?

Nič extra špeciálne. Také klasiky ako behajúce deti pri obrade, zaujímavé tanečné kreácie svadobčanov po 22. hodine :D, snaha o lietanie na metle :D, padajúca torta :D, líška, ktorá sa prechádza poza svadobčanov pri spoločnom fotení, alebo behajúce muflóny pri fotení páriku, ale to všetko k svadbám patrí...

Akých klientov hľadáš? Akí by mali byť svadobčania, takí “ideálni”?

Ku mne chodia takí klienti ako si prestavujem :). Slušní, milí , láskaví, pohodoví. Napriek stresom, ktoré v ten deň zažívajú, to vždy zvládajú parádne.

Foto: Erika Beczányiová
Erika Beczanyi photography

Kde pôsobíš? Ako a kde ťa majú svadobčania osloviť/kontaktovať?

Svadby fotím najmä na strednom a západnom Slovensku. Rodinky v exteriéri fotievam od BB po NR a ateliér máme v Žarnovici. Mám klasické sociálne siete a web.


Ako skoro pred svadbou odporúčaš, aby si ťa ľudia “stihli” na svoj termín rezervovať?

Minimálne rok. Hlavne tie najžiadanejšie obdobia ako je september a máj. Tie sú vybukované prvé.



Foto: Erika Beczányiová


Aká je najlepšia rada od teba, pre ženícha a nevestu?

Snažiť sa užiť si ten svadobný deň, aj keď možno nejaké drobnosti presne nevyjdú podľa plánu, nechať to proste už v ten deň plynúť...A čo sa týka fotenia, vyhradiť si na fotenie páru ideálne, tak aspoň dve hodinky :), aby bolo čo najviac pestrých záberov.



Kontakt na Eriku Beczanyiovú:


0907 625 616


Jej sociálne siete:



O autorovi článku:

Michal je profesionálny svadobný kameraman. Svadby robí po celom Slovensku. Ak máte záujem o jeho služby, jeho portfólio nájdete na www.svadobny-kameraman.sk či mu napíšte mail na info@svadobný-kameraman.sk.

425 views

HĽADÁŠ KAMERAMANA

NA SVOJU SVADBU? NAPÍŠ MI...

bottom of page