top of page
Bride Posing_edited_edited.jpg

Potrebujete POMOC?

Získajte E-KNIHU: Plánujeme svadbu krok po kroku

TERAZ úplne ZADARMO! 

+ EXTRA: Svadobná kalkulačka nákladov a ZOZNAM úloh

  • Writer's pictureMichal S.

Rozhovor s foto-dvojicou, manželmi Kayovcami www.koharweddings.com

Nie jeden ale dvaja fotografi na svadbe? Pre zohranú foto-dvojicu KAY foto žiadny problém...Rozhovor o tom čo robia, ako, akí sú, čo milujú a naopak neznášajú...



kay.photo - Kayovci -  svadobni fotografi

Hľadáte kvalitného a spoľahlivého fotografa, kameramana, DJ-a, kapelu či starejšího? Ak chcete ušetriť čas a námahu, viem Vám OKAMŽITE ZASLAŤ mnou overených ľudí, ktorých poznám a ja osobne vždy odporúčam! Ak máte záujem je to rýchle, ľahké a ZADARMO viac info je tu.


Predstavte sa nám pár slovami...Kto ste? Čo robíte?

Sme dokonale zohratá foto-dvojica a manželia. Počas fotenia využívame technický pohľad muža a zmysel pre detail ženy. Keď nefotíme svadby, venujeme sa rodinným foteniam v našom modernom ateliéri, v Banskej Bystrici. Reprezentujeme unikátny umelecký štýl portrétov, ktorý je na Slovensku stále pomerne neznámy.



Ako ste začínali?


Všetko to začalo na našej svadbe, keď nám naši kamaráti fotili svadobné portréty. Stačilo vyskúšať si urobiť jednu fotku a hneď nás to chytilo. Potom nasledovala kúpa prvého profesionálneho fotoaparátu a už to nabralo obrátky. K foteniu sme mali totiž vždy blízko.


Foto: KAY foto

kay.photo - Kayovci -  svadobni fotografi


Prečo ste sa rozhodli pre túto kariéru? Čo vás na tom baví?


Vďaka fotografii dokážeme zvečniť jedinečné chvíle. Ľudia môžu znova prežiť príjemné momenty a situácie. Fotografia je pre nás aj zachytávanie pekných vecí - momentov, ľudí, emócií. Milujeme pekné fotky!



Svadobny kameraman Banska Bystrica BB



Ako by si opísal vašu prácu? V čom ste iní?


Našou veľkou výhodou je, že sme dvaja rovnocenní fotografi počas celého svadobného dňa. Predsa dva objektívy zachytia vždy viac ako jeden. Vďaka tomu majú naši klienti fotky z dvoch uhlov. Ako príklad uvedieme situáciu, keď idete k oltáru počas sobáša - zachytíme vás spredu, aj zozadu, čo by jeden fotograf nikdy nestihol. Ďalším príkladom sú prípravy - fotíme naraz nevestu aj ženícha, keďže sa vieme rozdeliť. Tým šetríme cenné minúty svadobného dňa. A najlepšie na tom je, že za to ľudia neplatia nič naviac.



Foto: KAY foto


Čo neznášate?


Nie je veľmi príjemné, keď sme pod časovým stresom. Vždy sa však prispôsobíme okolnostiam. Snažíme sa byť efektívni ako sa len dá, aby sme nenarušili plynulý priebeh svadby. A ešte mobily pred objektívom. Je to však taká doba a musíme sa naučiť s tým žiť.



Čo milujete?


Milujeme zachytávať emócie. Fotografia musí chytiť za srdce, vtedy sme odviedli dobrú prácu. Musíme priznať, že nám to často ľudia hovoria po odovzdaní fotiek. Častokrát spomínajú, že prežili vďaka nám svoj svadobný deň druhý krát, čo nás nesmierne teší.



Akých klientov hľadáte? Akí by mali byť svadobčania, takí "ideálni"?


Za tých pár rokov sme sa naučili nájsť si cestu ku každému. Ešte sa nám nestalo, že by sme s niekým nevyšli. Práve naopak, mnohí klienti ostali našimi kamarátmi dodnes. Ak by sme sa bavili o ideálnych klientoch, tak sú to milí bezprostrední ľudia so zmyslom pre humor, ktorí sa radi fotia. O zvyšok sa postaráme my :).



Foto: KAY foto



Kde pôsobíte? Ako a kde vás majú svadobčania osloviť/kontaktovať?


Žijeme v Banskej Bystrici, čiže máme všade rovnako blízko. Počas svadobnej sezóny však cestujeme kam nás svadobčania zavedú. Tento rok sme mali viaceré svadby na západnom Slovensku, dokonca na Záhorí.


Svadobčania nás môžu kontaktovať všetkými dostupnými spôsobmi, či už emailom, telefonicky, alebo cez sociálne siete Facebook a Instagram.


Kontakty:

tel. č. - 0908 407 483



Ako skoro pred svadbou odporúčate, aby si vás ľudia "stihli" na svoj termín rezervovať?


Myslíme si, že v tejto dobe sa foto a video rezervuje medzi prvými službami, hneď po mieste konania hostiny. Samozrejme sú klienti, ktorí napíšu napríklad 2 mesiace pred svadbou a buď majú šťastie na voľný termín, alebo musia hľadať ďalej.



O autorovi článku:

Michal je profesionálny svadobný kameraman. Svadby robí po celom Slovensku. Ak máte záujem o jeho služby, jeho portfólio nájdete na www.svadobny-kameraman.sk či mu napíšte mail na info@svadobný-kameraman.sk.

397 views

HĽADÁŠ KAMERAMANA

NA SVOJU SVADBU? NAPÍŠ MI...

bottom of page