top of page
Bride Posing_edited_edited.jpg

Potrebujete POMOC?

Získajte E-KNIHU: Plánujeme svadbu krok po kroku

TERAZ úplne ZADARMO! 

+ EXTRA: Svadobná kalkulačka nákladov a ZOZNAM úloh

  • Writer's pictureMichal S.

Starejší na svadbu, aká je jeho cena?

Keďže svadbu máte raz za život, je namieste zisťovať koľko stojí starejší na svadbu. Aká je teda jeho cena? Zistite či si pýtajú veľa, málo alebo tak akurát...



starejsi-na-svadbu-cena

Hľadáte kvalitného a spoľahlivého fotografa, kameramana, DJ-a, kapelu či starejšího? Ak chcete ušetriť čas a námahu, viem Vám OKAMŽITE ZASLAŤ mnou overených ľudí, ktorých poznám a ja osobne vždy odporúčam! Ak máte záujem je to rýchle, ľahké a ZADARMO viac info je tu.


Priemerná cena za starejšieho


Ako profesionálny svadobný kameraman poznám niektorých starejších osobne a občas s nimi prekecnem aj koľko tak stoja...navyše sám som mal nedávno svadbu (2021) a starejší bol jeden z položiek "musí byť". Za tie roky zisťovania som prišiel na to, že priemerná cena za "profi" starejšieho (starejšího) je 200 - 400 EUR. Veľmi záleží odkiaľ cestujú, či si dopravu riešia sami, či majú svojho šoféra a pod. Určite rozhoduje aj z akého kraja je, prečo? Je logické, že niektoré služby vo väčších mestách sú drahšie, je to spôsobené aj tým, že ich "náklady" na život sú rôzne. Ďalším faktorom určite je ich obsadenosť a ako veľa svadieb chcú ročne robiť. Ak sú naozaj dobrí a skúsení, pýtajú si samozrejme viac, a tým pádom nemusia robiť každý víkend dve svadby...



Starejsi-na-svadbu-cena

Oplatí sa mať starejšieho na svadbe?


Ja som na mojej svadbe mal a rozhodne to neľutujem! Zo skúseností za tie roky viem, že na svadbách, kde som bol ako kameraman som "bol pokojnejší", pretože to riadil niekto, kto má skúsenosti, kto vie ako to na svadbe chodí. Bonus je, že som so starejším často sedel pri stole, a tak som nemusel chodiť "otravovať" nevestu alebo ženícha, a tak si to aj ONI VIAC UŽILI! Takže nielen, že dobrý starejší urobí zábavu, že urobí odobierku, hry, rozbije tanier, ale zoberie "tlak" z Vašich pliec na svoje...on sa o všetko stará a je "prostredník", každý chodí za ním, nie za VAMI!



Za čo vlastne platíte?


Platíte za tieto veci: jeho skúsenosti, jeho profesionalitu, čas ktorý s Vami strávi (nehovoriac o tom, že ide zväčša o víkend), za prípravu s Vami, za to, že "riadi" celú svadbu a zabáva hostí. Za to, že investuje aj do krojov a oblečenia, za jeho cestovné. V neposlednom rade za jeho rady a tipy a schopnosť poradiť si s každou situáciou.



Oplatí sa starejší a DJ v jednom?


Môj názor je, že ÁNO, malo by sa to "finančne oplatiť". Ale oplatí sa to aj a v rámci kvality? Tam už som si nie taký istý...Najlepšie je, keď jeden človek robí jednu vec (skoro vždy to platí). Záleží od toho či stíha rozkladať svoju DJ aparatúru alebo má pomoc, či bude mať s Vami odobierku? Veľmi záleží od toho, čo od neho žiadate. Veľmi veľa krát som ale zažil, že takáto kombinácia bola naozaj dobrá a DJ/starejší dokázal mať pekný prejav pri polievke (stihol si vopred pustiť podmaz), alebo spraviť hru, či čepčenie. Takže nevidím v tom taký problém ako keď chcete mať fotografa a kameramana v jednom - to ja osobne neodporúčam.



starejsi-na-svadbu-cena-kolko-stoji



Odporúčania na záver


Rozhodne hľadajte starejšieho vopred! Ak máte stanovený dátum (pozrite si napriklád moju sekciu najkrajších dátumov na 2023 či 2024 ak ešte nemáte), tak zajednávajte starejšieho vopred, čo najskôr. Z mojej skúsenosti ich nie je veľa. Ak hľadáte niekoho konkrétneho, určite ho oslovte aspoň rok a viac dopredu. Druhá rada: overujte si, kto to je, zisťujte odporúčania, prípadne oslovte z tých, ktorých ste už na svadbe zažili...vyskúšajte napríklad portál: www.mojasvadba.sk a opýtajte sa neviest alebo vo Facebookových skupinách aké majú odpovrúčania. Zoznamy starejších som spravil aj ja podľa miest či kraja (sú tam aj takí, ktorých nepoznám, ide o zoznam nie odporúčanie!). V sekcii tohto blogu Starejši nájdete aj články s ľuďmi, ktorí boli ochotní (ktorých odporúčam) a spravil som s nimi rozhovor alebo sme rozobrali nejakú tému.


Ak chcete ušetriť čas a námahu, viem Vám preveriť do 24-48 hodín, kto je na Váš termín svadby voľný z mojich kamošov a parťákov: fotograf, kameraman, DJ, kapela, starejší či súbor na čepčenie. Ide o mnou overených ľudí, ktorých poznám a ja osobne vždy odporúčam. Ak máte záujem je to ZADARMO a viac info je tu.



O autorovi článku:


Michal je profesionálny svadobný kameraman. Svadby robí po celom Slovensku. Ak máte záujem o jeho služby, jeho portfólio nájdete na www.svadobny-kameraman.sk či mu napíšte mail na: info@svadobný-kameraman.sk



282 views

HĽADÁŠ KAMERAMANA

NA SVOJU SVADBU? NAPÍŠ MI...

bottom of page